2020. november 28., szombat

Phoenix canariensis pálma mag, pálmamag - Jelenlegi ára: 150 Ft


Phoenix canariensis pálma mag
Kertbe, virágládába, erkélyre, teraszra, kőedénybe, cserépbe.
Szegélynövénynek, vegyes ágyba, virágládába, erkélyre.
Vágott virágnak is alkalmas.
További termékeim:    Csodaszepviragok termékei a TeszVesz-Vatera piacterén
Kérlek, nézd meg a többi aukciómat is, hátha találsz még valami hasznosat, így a postaköltségen tudsz spórolni.
Az ár 1 db magra vonatkozik.
Phoenix canariensis
Család: Pálmafélék
Hazája: Nyugat-Afrika; Ázsia
Rendkívül kedvelt növény ez a pálma, mivel gondos ápolás mellett igen hamar tekintélyes méretet ér el; méghozzá úgy, hogy a hámló kérgű törzs viszonylag alacsony marad, míg a pálmalevelek akár a 2 m-es hosszúságot is elérik. Legjobban egy nagy, fából készült dézsában fog érvényesülni ez az egzotikus pálma.
Napos helyet igényel. Talajként legjobb egy 2/3 rész vályogos talajt, és 1/3 rész lombkomposztot tartalmazó földkeverék, vagy a kevés homokkal kevert tőzeg. Teleltessük világos, 5-10 Celsius fok hőmérsékletű helyen.
Erősen befolyásolhatjuk a pálma növekedését az öntözővíz és a kijuttatott tápanyag mennyiségével. Ha helyhiány miatt nem kívánatos az erőteljes, gyors növekedés, akkor a szezon folyamán csak egyszer lássuk el levéltrágyával, és mérsékelten öntözzük. Ha azonban hetente trágyázzuk, és bőségesen öntözzük, akkor rendkívül erőteljes növekedésre képes. Feltétlenül alakítsunk ki az ültető edény alján vízelvezető réteget, mivel a pálma nem viseli el a pangó vizet.
Magról szaporítható.
Ha a nyári hónapok alatt tömlő segítségével gyakran lemossuk a pálma leveleit, akkor ezzel megtisztítjuk a portól, és ilyen módon csökkentjük a kártevők megtelepedésének esélyét.
Vetés magról
A magot ültessük el virágföld, tőzeg és homok keverékéből álló földbe. Helyezzük a csíráztató edényt egy körülbelül 20-24 ° C-os helyre, és tartsuk a földet meglehetősen nedvesen. Négy-hat hét után jelennek meg az első levelek, ekkor hamarosan sor kerülhet a növénykék egyenkénti átültetésére is. Átültetéskor ügyeljünk rá, hogy a magot ne szakítsuk le. Néhány hónap elteltével a növényeket újra ültessük át nagyobb és tápanyagban gazdagabb földdel töltött cserepekbe. A kifejlett pálmák néha gyökérhajtásokat hoznak. Ezeket óvatosan válasszuk le és ültessük el külön edénybe.
Kérdezz nyugodtan, ha bármire kíváncsi vagy.
Köszönöm, hogy benéztél hozzám.

Jelenlegi ára: 150 Ft
Az aukció vége: 2020-11-28 15:47 .

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése