2018. december 30., vasárnap

Mexikói korall lián - Antigonon leptopus - Megkapó virágzású, szép levelű kúszónövény. 5 db mag! - Jelenlegi ára: 400 Ft

Köszönöm szépen, hogy megnyitotta/megnyitottad ezt az oldalt. Ide kattintva nézze/nézd meg a teljes vaterás kínálatomat. Rengeteg ismert és kevésbé ismert dísznövény, zöldség, gyümölcs, gyógy- és fűszernövény magját kínálom eladásra. Egy borítékban sokféle vetőmag elfér, így ha többfélét rendel/rendelsz, akkor is csak egy postaköltséggel kell számolni.
Antigonon leptopus – Mexikói korall lián
5 db mag!
Dél-Mexikó és Guatemala az őshazája ennek a keserűfűfélék családjába tartozó, gyönyörű virágzású kúszónövénynek. Örökzöld levelei virágok nélkül is mutatósak, de igazi dísze látványos virágzása. A trópusi és mediterrán országokban, 12 méterre is elfutó hatalmas példányait virágzáskor ellepik a rózsaszín, rózsaszínes-lilás virágai. A virágzat csúcsai kapaszkodó kacsokká alakultak, ezek segítségével is könnyedén megkapaszkodik a kerítések mellett. Délkelet-Ázsiában leveleit, virágait és keményítőben gazdag gumóit is fogyasztják.
Könnyen termeszthető. Kedveli a jó vízáteresztő talajokat és a teljes napfényt. A vegetációs időszakban szereti a nedvességet, de jól tolerálja a szárazságot is. A fagyokat csak kb. mínusz 10 fokig bírja, ezért biztonságosan vagy szobanövényként, vagy nyáron a kertben, télen hűvös helyen teleltetve tarthatjuk. Azok a kertbarátok, akik télikerttel rendelkeznek, kiültethetik a télikert talajába. Az ország enyhébb telű régióiban, egészen védett helyeken téli takarással megkísérelhetjük a szabadban teleltetését. Külföldi tapasztalatok szerint bár a talajig visszafagy, de tavasszal a gyökérgumóiból újult erővel hajt újra.
Lakásban egész évben vethető. Magjai vetés előtt nem igényelnek kezelést. Jó minőségű, nedves komposztföldbe vetjük, a magokat éppen csak 1-2 milliméteres réteggel takarjuk. Ahhoz, hogy a csírázáshoz megfelelő páratartalmat biztosítsunk, a vetőedényt egy üveglappal fedjük le. Ne álljon alatta a víz, a földjét hagyjuk néha megszikkadni, de ne száradjon ki teljesen. Az optimális csírázási hőmérséklete 19-21 fok körül van, a magok csírázási ideje 3-6 hét.
Köszönöm, hogy meglátogatta/meglátogattad az oldalamat! Ide kattintva nézze/nézd meg a többi termékemet is. Jó böngészést kívánok!


Jelenlegi ára: 400 Ft
Az aukció vége: 2019-01-20 11:30 .

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése